2008年11月23日日曜日

大根の葉いため (The fry-up of the leaf of the Japanese radish )

大根の葉いため (The fry-up of the leaf of the Japanese radish )は
ご飯に合うだけでなく、SakeWineのおつまみとしてもいいですね。

材料

大根の葉 (The leaf of the Japanese radish )...1本分
ちりめんじゃこ Chirimen-Jyako(Boiled and dried baby sardines)...大さじ2
白ごま (White sesame )...大さじ1
ごま油 (Sesame oil )...大さじ1
しょうゆ (Soy sauce )...小さじ1

作り方

1.大根の葉をこまかく切る。
2.熱したフライパンにごま油を入れ、ちりめん、白ごまを炒める。
3.大根の葉を加え、さっと炒める。
4.仕上げに、しょうゆをかけ、できあがり。

茎の部分が、5cmぐらいあれば、十分作れます。
大根の葉の代わりに、かぶの葉を使ってもOKです。

3 件のコメント:

XY さんのコメント...

こんいちわ!私わXY(Xin Yan)です。 Sorry for my poor Japanese, I am still learning! I came across your site, and I linked you. I also have a blog about food: http://orthorexic.blogspot.com
Hope we'll be friends! ^_^

tf さんのコメント...

great food site : http://www.tuttifoodi.com

Tenina さんのコメント...

Hello from Steam Oven Cooking, thanks for visiting me...I cannot read Japanese, but the pics are good!