2009年4月2日木曜日

レタスのスープ The soup of the lettuce


レタスのスープ The soup of the lettuce


材料

lettuce レタス...1/2個
sausage ソーセージ...5~6本
egg 卵...1個
water 水...700~800ml
stock cube 固形スープの素...1個

[水溶き片栗]
dogtooth violet starch 片栗粉...大さじ1
water 水...大さじ3
salt and pepper 塩コショウ...少々

作り方

1.レタスは手で大きめにちぎり、水に放ってパリッとさせる。

2.ソーセージは厚さ5mmの輪切りにする。

3.<水溶き片栗>の材料を混ぜ合わせておく。

4.鍋に水と固形スープの素を入れて火にかけ、固形スープの素が溶けたらソーセージを加える。

5.煮たったら<水溶き片栗>を加え、トロミがついたら溶き卵を加え、菜ばしで大きく円を描くように混ぜ合わせる。
卵がふんわり浮かんできたら火を止める。

6.(5)に水気をきったレタスを加え、塩コショウで味を調えて器によそう。

5 件のコメント:

Varsha Vipins さんのコメント...

I dont understand Japanese..But the pic speaks a lot about the yummy comforting soup..:)..Thanks so much for the add..:)

Arlette さんのコメント...

Hello there,
thank you for visiting my blog
I tried to search your blog for
Google translator to be able to read your nice recipes. Adding the icons will help many visitors
enjoy your food.

VG さんのコメント...

Hi Tennen, Sorry I don't understand Japanese but you do have some yummy recipes. I agree with Arlette; linking a Google translator will definitely help.

Thanks for the link - linking back.

Laurie さんのコメント...

Your photos look awesome, and make me sad I don't read Japanese!

Isabelle さんのコメント...

Hello Tennen, Love your blog.

Thank you very much for your visit and for your beautiful comments.

Thanks for the link :))
I also added your link.

Have a nice day!